‘Fay is betrouwbaar en
altijd op tijd, ze weet
heel goed waar ze over
praat. Kortom een
echte aanrader!’

fay-zittend

Klantervaringen

Ik probeer met mijn klanten altijd een gezonde band op te bouwen. Tijdens de behandelingen zie en spreek ik de klant regelmatig en is het fijn om niet alleen met het paard maar ook met de eigenaar goed contact te hebben. Onderstaande klanten zijn zo vriendelijk geweest hun ervaringen met Faythful te delen.

Tussenpeesblessure
Appaloosa merrie Appel

Begin december is er bij mijn appaloosa merrie Appel (8) een tussenpeesblessure geconstateerd aan haar rechter voorbeen. Dit kwam als een flinke klap voor ons zowel voor de pony niet fijn als voor mij niet daarnaast hadden wij nog nooit te maken gehad met een peesblessure. Wel wist ik al dat een lang revalidatie proces in zouden gaan. Via via kwam ik in contact met Fay. Na een informatief gesprek via de telefoon heb ik besloten om de lasertherapie te gaan starten bij Appel. Na een kennismaking klikte het en voelde het voor mij goed. Fay kwam de eerste 2 maanden Appel 3x in de week 10 min laseren. Ondanks mijn flexibele baan paste dit gelukkig in Fay haar planning. Wekelijks spraken wij onze dagen en tijden af. Na ongeveer een maand laseren was de ergste zwelling en warmte duidelijk uit haar been verdwenen.

Ze liep weer goed en bleven naast het laseren elke dag 15 min stappen aan de hand op het harde. Na 6 weken had ik een controle afspraak bij de veearts. Hier was Fay dan ook bij om duidelijk beeld te krijgen en gerichte vragen voor mij te stellen.  De veearts was positief en we mochten gaan afbouwen met de laser therapie en opbouwen aan de hand en onder het zadel. Fay heeft speciaal voor ons een duidelijk opbouw schema gemaakt waar we ons goed aan vast konden houden. We bouwde dit gelijk matig af. 1 week 3x, 2 weken 2x en 2 weken 1x. Voor ons had de laser behandeling een duidelijk werkend effect gegeven op de korte termijn.

Tot op de dag van vandaag gaat het steeds een stukje beter met Appel. Ik ben dankbaar dat Fay ons op de goede weg heeft geholpen. Ik ben normaal gesproken een beetje huiverig met laser of warmte therapieën maar ik heb er een heel ander beeld van gekregen. Ik hoop dat ik met Appel weer snel door de bossen en over het strand kan galopperen!

Daarnaast is Fay een ontzettend leuke en spontane meid. Flexibel en meedenkend in het hele management voor mijn pony. Heel erg fijn en ik ben zeer tevreden!

klantervaring-appel

Angel en haar gebroken griffelbeen

In 2019 heeft mijn paard Angel helaas een ongelukje gehad en heeft daarbij haar griffelbeen gebroken. Na de geslaagde operatie heb ik de hulp ingeroepen van Fay. Zij had op dat moment net een laser aangeschaft en ik hoorde positieve ervaringen over lasertherapie dat deze therapie het herstel goed zou kunnen ondersteunen. De behandeling is goed verlopen en Angel is weer helemaal hersteld.

Ik heb Fay gevraagd omdat ik haar manier van werken zeer prettig vindt. Zij neemt de tijd voor je paard, is rustig in de omgang, kundig en geeft duidelijke uitleg over wat zij tijdens de behandeling aan het doen is.

Angel wordt nu al geruime tijd getraind door Lisette en is lichamelijk maar ook geestelijk met sprongen vooruit gegaan. Aangezien Angel nog lerende is en haar spieren zich aan het ontwikkelen zijn heb ik Fay gevraagd om haar met regelmaat te behandelen om haar spieren soepel te houden. Deze combinatie van de juiste training en ondersteuning voor de spieren vind ik erg prettig en zie in Angel een blij en vrolijk paard.

klantervaringen-angel

Lasertherapie voor Wallie

Wij hebben Wallie nu 3 jaar en sinds wij haar hebben kampt zij al met een tussenpees blessure. Het ging vaak op en af. Zo konden we weer starten met opbouwen en zo konden we de volgende dag weer helemaal niets en begon alles weer opnieuw. Ondertussen steeds contact met de dierenartsen en van alles en nog wat geprobeerd, maar niets hielp helaas. Na lang zoeken kwamen wij uit op nog één ding wat wij graag wilde gaan proberen en dat was laser therapie. Wij hadden hier een hard hoofd in maar vonden het het proberen waard.

Wij hadden 2 keer in de week laser therapie afgesproken en dat zes weken lang. Na die zes weken zouden wij een controle echo maken om te kijken of er verbetering in de pees zat. Na enkele laser behandelingen begonnen wij al verschil te zien, ongelofelijk maar het was waar.

Na zes weken hebben wij de echo gemaakt en hierop was inderdaad ook te zien dat de laser therapie zeker niet voor niks was geweest. Wij kregen groen licht en mochten weer gaan opbouwen. Nu inmiddels een aantal weken verder gaat het nog steeds enorm goed en Wallie boekt veel vooruit gang. Wij blijven de laser therapie volgen en wij hebben er al het vertrouwen in. Dit allemaal onder begeleiding van Fay die ons enorm geholpen heeft en ook telkens heel eerlijk was over de situatie. Fay gaat heel fijn en rustig met Wallie om, ook wanneer zij een vervelende dag heeft. We zijn echt heel erg blij met haar begeleiding. En we hebben enorm veel aan de laser therapie gehad en nog steeds!

Zoë & Laila

klantervaring-wallie

Toby is mijn grootste vriend en ik wilde hem behouden

Sinds eind juli 2020 ben ik de trotse eigenares van Toby. Toby is een 18-jarige KWPN-er, die het grootste deel van zijn leven een manegepaard van manege Schimmelkroft was. Toby was altijd een van mijn favoriete paarden op stal en het was dan ook een droom om hem te mogen over kopen van de manege. Toby was op dat moment behoorlijk geblesseerd en niet meer in staat om het zware manegewerk te doen. Ik wist dus, dat het een lange en moeilijke weg zou worden, maar Toby is mijn grootste vriend en ik wilde hem behouden.

De eerste echo na de koop toonde een weinig hoopvol beeld. Zijn tussenpees was behoorlijk beschadigd en het was nog maar de vraag of hij zou kunnen herstellen. De dierenarts destijds raadde shockwave therapie aan, maar daar was ik geen voorstander van. Toby zou dan meerdere keren naar de kliniek vervoerd moeten worden en zou ook verdoofd moeten worden voor deze procedure. Bij rond vragen in de paardenwereld kregen we de naam van Fay Warmerdam van Paard & Professie, gespecialiseerd in lasertherapie en revalidatie. Toen ik op onderzoek ging naar de mogelijkheden, bleek zij net die week (10 september 2020) een webinar te geven over peesblessures. Alsof het zo had moeten zijn! Ik heb met veel interesse de webinar gevolgd en later die week contact gehad met Fay over de blessure van Toby. Zij kwam gelijk heel aardig en professioneel over. Ik heb een afspraak gemaakt voor een intake, waarin zij Toby uitvoerig onderzocht heeft en mij ook een realistisch beeld gegeven heeft van het traject.

Op 18 september zijn we gestart met het geven van lasertherapie twee keer per week. Fay komt naar de manege toe, wat heel prettig is. De behandeling is niet vervelend voor Toby en inmiddels is het al zo, dat hij er zelfs van geniet. Toby herkent Fay en hij weet dat de behandelingen hem helpen. Als zij komt, gaat hij al klaar staan. Er is een grote rust om heen en het geeft me een goed gevoel dat hij er niet gespannen van wordt. Naast de lasertherapie houdt Fay ook zijn spieren in de gaten. Door de blessure gaat Toby anders lopen en staan en dat zorgt soms voor verkeerde spierspanning. Als die spanning hoog is, dan geeft Fay hem een sessie fysiotherapie, wat neer komt op een heerlijke massage voor Toby…!

Het was spannend bij de volgende echo, na het starten van de lasertherapie. Op die echo, gemaakt door een andere dierenarts, bleek Toby nog meer blessureleed te hebben, dan we oorspronkelijk wisten. Ook zijn diepe buiger was niet goed. Maar de blessure bij zijn tussenpees was aanzienlijk verbeterd en dat gaf hoop. We zijn doorgegaan met de twee behandelingen per week en recent hebben we een derde echo gehad. Daar was de vooruitgang nog veel duidelijker te zien. Zelfs zo, dat de dierenarts aangaf, dat we nu toch echt wel hoop mochten gaan krijgen. Wat een fantastisch resultaat!

De lasertherapie doet zijn werk en je ziet Toby met de dag beter worden. Deze week mocht ik zelfs voor het eerst in draf en dat was iets, waar ik lang niet over heb kunnen denken. Ik ben Fay dan ook meer dan dankbaar voor alles, wat zij bereikt heeft met haar behandelingen voor Toby. Je kan aan hem merken, dat hij zich beter gaat voelen en dat hij minder last heeft van zijn been. Dat resultaat komt zeker door alle behandelingen van Fay. Ik wil haar dan ook echt aanbevelen. Het heeft Toby echt geholpen en ik wil er niet aan denken, wat er anders met Toby was gebeurd, als ik dit niet gestart zou zijn. Fay is betrokken, professioneel, vriendelijk, betrouwbaar en wil altijd met je mee denken. Zij is er bij de echo’s bij en je kan merken dat zij ook echt wil dat er resultaat komt! Onbetaalbaar, als je in een situatie zit met een paard met een peesblessure!!

Diandra Lenes

klantervaringen-toby

Peesblessure van Navaho

Mijn naam is Evelien Jansen, ik ben ruim 20 jaar de trotse eigenaar van mijn 21-jarige pony Navaho. Helaas constateerde ik begin januari (2021) dat Navaho kreupel liep, met zijn rechter voorbeen. Na een echo heeft de veearts een peesblessure geconstateerd. De oppervlakkige buigpees. Er was een groot gat te zien en een flinke zwelling. Ik kreeg twee opties, inspuiten en hopen dat het weefsel zou herstellen of een intensieve laserbehandeling. Ik koos voor de laatste optie.


Mijn veearts moet van ver komen en is dus ook niet wekelijks in de buurt van Heemskerk. Daardoor zou de behandeling niet regelmatig plaats kunnen vinden.
Ik ben ‘s avonds gericht gaan zoeken op internet en kwam bij Fay terecht. Ik heb Fay een berichtje gestuurd, zij nam direct contact met mij op. Fay wilde diezelfde week nog langs komen. Na een korte intake is zij begonnen met behandelen doormiddel van high power lasertherapie. De eerste 6 weken 2x per week.

Na deze 6 weken stond er een vervolg echo met de veearts gepland. De veerarts was onder de indruk van het resultaat. Wat een verandering! Zijn woorden waren letterlijk “het is dat ik Navaho 6 weken geleden zelf gescand heb, anders had ik dit niet geloofd”.

Inspuiten was duidelijk niet nodig en ik kreeg het advies van de veearts en van Fay zelf om door te gaan met laseren. 1x per week. Na 6 weken hebben we opnieuw door middel van een echo gekeken naar hoe Navaho zijn herstel was. De zwelling op zijn pees is helemaal weg, voelt niet meer warm aan en van binnen zag het er top uit! Wat een wonder apparaat en wat een kundig mens is Fay.

Fay is betrouwbaar en altijd op tijd, haar planning is top en zij weet heel goed waar zij over praat. Kortom een echte aanrader!

Merel Kaag – Balan

Mede dankzij Fay zijn mijn paard Balan en ik na een jaar revalideren weer aan het opbouwen! Vorig jaar mei kwamen we er achter dat hij een beiderzijdse pees blessure had waarvan de vraag was of het überhaupt nog beter ging worden.

Na een traject van laseren, was er na een paar weken al flinke verbetering te zien.

Balan krijgt ook fysiotherapie behandelingen, hier geniet hij echt van en merk ik veel verbetering aan de hand en tijdens het rijden.

Fay is betrokken, denkt met je mee, geeft tips en neemt de tijd voor je. Al met al zou ik Fay zeker aanraden!