Revalideren bij
Faythful, interne zorg
op maat gemaakt voor
jouw paard.

Interne revalidatie bij Faythful op stal

Het is mogelijk om uw paard tijdelijk bij Faythful intern te stallen voor (intensieve) revalidatie en/of revalidatietraining.

Waarom intern revalideren:
Wanneer uw paard een blessure heeft opgelopen, ziek is geworden of bijvoorbeeld moest worden geopereerd, kan het lastig zijn om uw paard de omstandigheden en verzorging te bieden die nodig zijn voor optimaal herstel. Wanneer dit op uw huidige stal lastig blijkt te zijn omdat uw paard bijvoorbeeld niet te veel mag bewegen, op boxrust moet, of meerdere keren per dag verzorgd moet worden, dan kan het een goede keuze zijn om uw paard tijdelijk bij Faythful te stallen.


Maatwerk:
Revalideren is wat Faythful betreft echt maatwerk, geen enkel paard is hetzelfde en geen enkele blessure of ziekteproces verloopt hetzelfde. Dit betekent dat er altijd een plan van aanpak op maat gemaakt wordt voor uw paard. Dit plan maakt Fay Warmerdam samen met u, uw dierenarts en eventuele andere specialisten zoals een voedingsdeskundige of hoefsmid. Het maakt niet uit welke professionals u wellicht al om uw paard heen hebt staan, overleggen en samenwerken is bij Faythful vanzelfsprekend.

Behandelopties & verzorging op locatie:

– Fysiotherapeutische behandelingen
– High power laser behandelingen
– Vitafloor sessies
– Wondverzorging
– Revalidatietraining

De standaard verzorging houdt in dat uw paard dagelijks aan de hand buiten en binnen wordt gezet, op een paddock die geschikt is voor revalidatie. De stallen worden dagelijks geheel uitgemest en van verse bodembedekking voorzien, de standaard is stro, maar ander opties zijn ook bespreekbaar.

Er wordt standaard tweemaal daags krachtvoer/slobber gevoerd met eventuele benodigde medicatie/supplementen, een ander voerschema is mogelijk. Mits de weersomstandigheden ernaar zijn wordt er voor gezorgd dat uw paard een (vliegen)deken op krijgt en zal deze ook weer worden afgehaald of gewisseld wanneer de paarden op stal gaan.


Faythful beschikt over 6 stallen aan huis, waar ook de twee eigen paarden van Fay staan. Dit betekent dat er 4 stallen beschikbaar zijn voor revalidatiepaarden. Er zijn verschillende maten paddocks beschikbaar, er zijn vier paddocks van stalformaat (4x5m) voor de paarden die weinig mogen bewegen en twee ruimere paddocks van 5x12m voor de paarden die meer mogen bewegen gedurende de dag. Op de paddock en in de stallen is camera toezicht mogelijk.

U bent van harte welkom om eens te komen kijken op de locatie en wanneer uw paard intern bij Faythful staat bent u 7 dagen per week op zeer ruime tijden welkom om naar uw paard toe te komen. Twijfelt u of uw paard wellicht baat zou hebben bij een revalidatieperiode bij Faythful? Neem dan vooral vrijblijvend contact met mij op.

Er zijn 6 ruime paardenstallen, allen met uitzicht naar buiten en per twee stallen kunnen de paarden contact met elkaar maken door de zijkant van de stal.
De Vitafloor is een trilplaat voor paarden, welke zeer geschikt is bij diverse blessures en/of wanneer paarden zeer laag belastbaar zijn en weinig mogen bewegen.
Bij Faythful op locatie is het makkelijk mogelijk om zware peesblessures zeer intensief (dagelijks) met de high power laser te behandelen.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.

Wat leuk dat u contact met mij wilt opnemen. Dat kan door onderstaand formulier te verzenden. Ik neem dan zsm contact met u op. Heeft uw vraag een wat hogere prioriteit dan kunt u mij ook bereiken op +31 6 30105122