Mijn weg naar Faythful
Ik was 13 jaar oud toen ik van mijn mentor de opdracht kreeg om een profielwerkstuk te schrijven over een beroep wat mij voor later interessant leek. Tot dat moment had ik daar nog helemaal niet over nagedacht… Maar wat ik wél wist, is dat ik later zin moest hebben in elke dag, dus plezier was een grote factor in mijn keuze.
Scheikunde en wiskunde? Laat dat maar zitten. Ik ben er nooit goed in geweest. Wat ik wél leuk vond waren vakken als biologie. Waarin je verder kijkt dan wat je ziet, en leert over de werking van alles wat met de natuur te maken heeft. Maar na schooltijd zat ik net als elk ander paardenmeisje het liefst op de manege of was ik met dieren bezig. Dit blijft namelijk toch mijn grootste liefde.
Met de combinatie van die factoren ging ik kijken naar wat dit voor mijn toekomst zou kunnen betekenen. Toen kwam ik uit op het beroep dierfysiotherapie. En dat werd ‘em! Maar wat had ik er nou voor nodig om dit te kunnen worden? Dat bleek best een lijstje te zijn…
- vmbo met extra vakken en door naar de havo
- mijn havo diploma halen
- ingeloot worden voor de studie humane fysiotherapie
- vier jaar hbo humane fysiotherapie
- starten met de studie dierfysiotherapie
- post-HBO studie dierfysiotherapie afronden
En nu, 15 jaar na de opdracht van mijn mentor, kan mezelf eindelijk dierenfysiotherapeute noemen!
Natuurlijk is dit allemaal niet zonder slag of stoot gegaan, met hier en daar de gebruikelijke struggles van een student. Maar met de hulp van vrienden en familie is het mij gelukt. En nu sta ik gewoon hier; aan de start van mijn eigen bedrijf en een mooie toekomst.
Nu, dus 15 jaar na de opdracht van mijn mentor ben ik dan eindelijk trotse dierenfysiotherapeute. Door deze jaren heen ben ik altijd fanatiek met paarden blijven werken en heb ik verschillende paarden bijgereden, getraind en heb ik ook mijn twee eigen paarden gekocht. Zelf ben ik echt een gemengde ruiter, met veel interesse in de dressuursport, maar ook in recreatief buitenrijden, af en toe een sprongetje en het werken vanaf de grond, aan de longe of bijvoorbeeld met dubbele lange lijnen.
Ik ben van mening dat als je goed wilt zijn in je vak, dat je nooit bent uitgeleerd. Daarom staat mijn volgende specialisatie al op de planning; dry needling bij paarden! En de studie om door te leren voor osteopaat staat ook al om de hoek. Wat er daarna volgt? Dat weet ik nog niet. Maar wel weet ik dat ik dat ik elke dag zin heb in een nieuwe dag. En dat is waar het om draait!
Nu ik in de startblokken sta van Faythful, kan ik niet wachten tot ik mijn kennis en ervaring met jullie mag delen en jullie kan informeren over paardenwelzijn. Want hoe meer ik weet, hoe beter ik paardeneigenaren kan helpen bij blessures en blessurepreventie. En door mijn kennis met jullie te delen hoop ik jullie en jullie paarden te helpen bij een gezonde sportcarrière!
Wil jij op de hoogte blijven van alle informatie en trends rondom paardenwelzijn, paardenmassage en de nieuwste vormen van therapie voor de genezing én preventie van blessures? Blijf mij dan goed in de gaten houden via social media en mijn blog!
Liefs,
Fay
P.s. mijn inbox staat altijd open voor vragen!