Terug naar de blog pagina

Het open weekend van Faythful was een succes!

Faythful organiseerde op 11 en 12 juni 2022 een open weekend voor iedereen die wilde komen kijken op onze prachtige kleinschalige revalidatiestal voor paarden in Noord-Holland (Oude verlaatweg 6, 1735ES ‘t Veld). Tijdens dit open weekend werden er diverse clinics, workshops en demo’s gegeven door verschillende professionals uit de paardvriendelijke paardenwereld. Neem een kijkje op onze Facebook event-pagina, of lees deze blog verder, om te zien welke professionals dit waren

Het open weekend was zeer geslaagd en telde zo’n 180 bezoekers verdeeld over de twee dagen. Naast de clinics en demo’s die je kon bekijken tijdens de open dagen, kon men ook lekker genieten van eten en drinken uit de aanwezige Foodtruck én was er gelegenheid om lekker shoppen voor je paard en jezelf!Zaterdag 11 juni – Planning
Dit was de planning voor zaterdag 11 juni.

10:00 tot 13:00 Pamela van Balance4rider – Franklin Method
Privéles van 30 minuten op eigen paard – Wil jij je houding en zit verbeteren om jezelf en je paard naar een nieuw niveau te brengen? Laat Pamela je tijdens deze les van 30 minuten nieuwe inzichten geven om verder vooruit te komen tijdens het rijden!

11:00 tot 15:00 Carmen van Fauna Vitaal – “Joker” les
Houding en zit les van 30 minuten op mechanisch paard Joker – Door les te volgen op Joker kan jouw volledige aandacht naar je lijf gaan en wordt je niet gestoord door disbalans en compensaties van je paard en hulpen die je zou moeten geven. Daarnaast geeft Joker terug wat jij erin stopt; je voelt en ziet direct wat de invloed is van je houding en bewegingspatronen!

11:00 tot 15:00 Monique van Horse and Trust
Longeerles of les onder het zadel van 45 minuten met eigen paard – Belangrijke aspecten in Monique haar werk zijn o.a. het toepassen van coaching en instructie om de ruiter te begeleiden in zijn/haar hulpvraag. Haar voornamelijke doel is om ruiter en paard in balans brengen, zowel fysiek als mentaal.

16:00 tot 17:00 Suus van @Bucketlisthorsetraining
Een super toffe grondwerk demo op basis van lichaamstaal – Misschien ken je Suus al van Instagram! Volg jij haar al? Tijdens het open weekend kan je de magische band die zij heeft met haar paarden in het echt meemaken! De benadering van Suus gaat altijd van het paard uit, waarbij ze de tijd neemt om middels gedrag en kleine signalen te communiceren. Je ziet hoe hecht de band met haar paard is en hoe weinig dwang hierbij aan te pas komt.

Zondag 12 juni – Planning
Dit was de planning voor zondag 12 juni. Meer informatie over de trainers en de prijzen van hun clinics vind je in deze blogpost!

10:30 tot 11:30 Patricia van Paardenmeisje 2.0

Een hele interessante demo Hersenwerk voor Paarden door Patricia Groenewegen. Hoe we ons paard fysiek kunnen trainen, weten we allemaal. Maar ken je ook de mogelijkheden om jouw paard mentaal te trainen? Kort gezegd houdt dit in dat je het paard laat zoeken naar iets lekkers op verschillende materialen, onder jouw begeleiding. Je stimuleert daarmee onder andere het natuurlijke gedrag van het paard. Elk paard laat hierbij zijn karakter, vaardigheden en eventuele lichamelijke klachten zien en vertelt daarmee heel veel over zichzelf. In deze demonstratie leert Patricia Groenewegen, gediplomeerd begeleider Hersenwerk voor Paarden, je hoe je Hersenwerk zelf aan kunt bieden aan jouw paard.


11:30 tot 13:00 Miranda van Dravend succes
Longeerles of les onder het zadel van 45 minuten op eigen paard – Miranda Koldijk is gediplomeerd orun instructrice en werkt middels de trainingsmethode van 4 dimension dressage. Ze begeleidt met veel passie ruiters in het blij en gezond houden van hun paard, dit door middel van instructie en fascia release therapie, zodat er op een gezonde, duurzame en plezierige manier getraind kan worden met paarden.

11:00 tot 15:00 Carmen van Fauna Vitaal – “Joker” les
Houding en zit les van 30 minuten op mechanisch paard Joker – Door les te volgen op Joker kan jouw volledige aandacht naar je lijf gaan en wordt je niet gestoord door disbalans en compensaties van je paard en eventuele hulpen die je zou moeten geven. Daarnaast geeft Joker alleen terug wat jij erin stopt; je voelt en ziet direct wat de invloed is van je houding en bewegingspatronen!

13:30 tot 14:30 Suus van @Bucketlisthorsetraining
Een super toffe grondwerk demo op basis van lichaamstaal – Misschien ken je Suus al van Instagram! Volg jij haar al? Tijdens het open weekend kan je de magische band die zij heeft met haar paarden in het echt meemaken! De benadering van Suus gaat altijd van het paard uit, waarbij ze de tijd neemt om middels gedrag en kleine signalen te communiceren. Je ziet hoe hecht de band met haar paard is en hoe weinig dwang hierbij aan te pas komt.

14:30 tot 15:30 Paardenkliniek Hollands Kroon
Een leerzame lezing over veelvoorkomende blessures bij paarden – Wil jij meer inzicht van deskundigen over het paardenlichaam? Dat kan tijdens de lezing van Paardenkliniek Hollands Kroon. Als revalidatielocatie, werken wij nauw samen met dierenartsen en klinieken. Zo ook met Hollands Kroon en op die manier laten we de gehele behandeling, van scans tot therapie en de eerste stappen terug onder het zadel, nauw op elkaar aansluiten. Tijdens deze lezing krijg je meer info over o.a. artrose, kissing spines, peesblessures en hoefbevangenheid.

16:15 tot 17:00 Miranda van Dravend Succes
Longeerles of les onder het zadel van 45 minuten op eigen paard – Miranda Koldijk is gediplomeerd orun instructrice en werkt middels de trainingsmethode van 4 dimension dressage. Ze begeleidt met veel passie ruiters in het blij en gezond houden van hun paard, dit door middel van instructie en fascia release therapie, zodat er op een gezonde, duurzame en plezierige manier getraind kan worden met paarden. Voor meer informatie over Miranda kun je een kijkje nemen op haar website: https://dravendsucces.nl/

Wil jij je opgeven? Mail dan aan welke les je wilt meedoen, samen met jouw naam en telefoonnummer. Er is beperkt plaats en vol is vol, dus wees er snel bij!

Email naar: fay@faythful.nl


Eten, Drinken & Shoppen!
Natuurlijk hebben we ook gedacht aan de aanhang die je meeneemt en aan jou zelf. Speciaal voor dit open weekend hebben we een Foodtruck geregeld voor de lekkerste drankjes en hapjes waardoor je je geen moment zal vervelen.

Ook kun je shoppen bij “Mevrouw Wiebelkont”! Melanie Smulders is het hele weekend aanwezig met haar paardenwinkel op wielen. Ze richt zich met haar winkel op alles rondom paardenwelzijn en verrijking. Ze biedt daarom een breed scala aan met allerlei toffe paardenspullen. Je vindt haar op zaterdag en zondag midden op het terrein van Faythful. Laat je vooral inspireren door haar fijne paardenproducten.

Clinic: Balance4Rider
Mijn naam is Pamela, van oorsprong humaan fysiotherapeut met specialisatie in de oedeemtherapie en ruitersport. Naast fysiotherapeut ben ik een Franklin Method Equestrian trainer level 1 en een Ruitervoorkeuren Coach. Door de combinatie van deze drie kan ik het optimale uit de ruiter halen. Mijn kracht zit in dat ik echt alleen met de ruiter op het paard aan de slag ga. Door de aandacht te leggen bij de houding van de ruiter, verandert de combinatie automatisch. Hoe dynamischer een ruiter kan meebewegen, hoe fijner een paard kan lopen.

Herken jij een van de volgende issues?

  • Linksom is makkelijker dan rechtsom
  • Zijgangen gaan de ene kant op makkelijker dan de andere kant
  • Paard is traag/flegmatiek (voor het been)
  • Doorzitten is lastiger

Dan kan ik jou zeker helpen om hier verandering in te brengen! Wil jij ook graag ervaren hoe je dynamischer kan gaan zitten geef je dan snel op voor de clinic!

Pamela geeft 1 op 1 les op 11 juni van 10:00 tot 13:00 en alleen op eigen paard.
De kosten zijn €40 voor een half uur privéles.Clinic: Zit en houding op Joker
Wil jij je houding en balans op het paard verbeteren? Dan is les op Joker zeker iets voor jou!
Door les te volgen op Joker kan je volledige aandacht naar je lijf gaan en wordt je niet gestoord door disbalans en compensaties van je paard en eventuele hulpen die je moet geven. Daarnaast geeft Joker alleen terug wat JIJ erin stopt. Je voelt en ziet direct wat de invloed is van je houding en bewegingspatronen. Zo kom je er achter waarom rompstabiliteit zo belangrijk is en hoe je je romp stabiel kunt maken.

Een les op Joker (zaterdag en zondag) duurt 30 minuten en is één op één.
Kosten: 30 minuten – €30


Clinic: Horse and Trust
Tijdens het open weekend kun je je inschrijven voor een les bij Monique op zaterdag 11 juni tussen 13:30 en 16:00. Er is maar plek voor 3 personen. Twijfel dus niet te lang en meld je aan voor een les van deze geweldige coach! Monique is gediplomeerd Ruitercoach Expert en geeft les en workshops in het volgende:

  • Positief trainen
  • Trainen met intentie
  • Het paard in balans trainen
  • Het paardenlijf en het belang van goed trainen

Een les is uitsluitend mogelijk op zaterdag 11 juni en op je eigen paard. De les duurt 45 minuten en is één op één.
Longeerles privé 45 minuten – €40
Rijles privé 45 minuten – €40
Demo: Bucketlist Horsetraining (Vrije Inloop)
Even voorstellen: mijn naam is Suus, 23 jaar en obsessed met paarden (én hun gedrag)! Sinds ik me in het gedrag van paarden heb verdiept, ging er een wereld voor me open. Ik denk dat veel van ons waarschijnlijk zijn opgegroeid met de laat-het-paard-zien-wie-de-baas-is-mentaliteit. Toen ik steeds meer over het gedrag begon te leren, groeide ook mijn begrip voor paarden die gezien worden als ‘stout’ of ‘onhandelbaar’. Hun gedrag was ineens logisch.

Wij mensen kunnen zowel positieve als negatieve invloed hebben op het gedrag van een paard. Veel meer dan je in eerste instantie zou denken. Paarden zijn ontzettend slim en leren heel snel. Gedrag dat beloont wordt, gaat zich herhalen! Tijdens het open weekend van Faythful wil ik jullie graag laten zien hoeveel invloed onze lichaamstaal heeft op onze paarden. Ik zal jullie hier alles over vertellen tijdens mijn demonstratie loswerken!

Kosten: gratis
Inloop welkom zonder aanmelding op zaterdag en zondag.Clinic: Dravend Succes
Mijn naam is Miranda Koldijk en met veel passie begeleid ik ruiters met het blij en gezond houden van hun paard, dit doe ik door middel van instructie en fascia release therapie zodat er op een gezonde, duurzame en plezierige manier getraind kan worden met onze paarden. Vanuit een ruime holistische blik ben ik breed opgeleid in diverse disciplines en zoek ik altijd naar de juiste mix van fysiek en mentaal, zodat alle partijen er voldoening uit halen.

Ben jij benieuwd naar mijn duurzame visie? Tijdens de open dagen van Faythful ben ik op zondag aanwezig voor gastlessen en kun je mij aanschieten voor een kennismaking.

Een les is uitsluitend mogelijk met je eigen paard, duurt 45 minuten en is één op één.
Kosten:
Longeerles privé 45 minuten – €30

Rijles privé 45 minuten – €30